sâmbătă, 20 februarie 2016

Ganduri de disponibilizat

   De mai multa vreme nu am stare si citesc multa legislatie. Incerc sa-mi explic mecanismul prin care o tara fara datorii a ajuns vai de mama ei.
   La un moment dat m-am prins de figura cu tradarea, probabil pe o tuica sau un pahar de cola, a interesului national, dar partea care pune capac la toate de-abia urmeaza. Si iata cum.
   Printre  fumigenele cu Ordonanta 57 si scandalul Antenelor, se strecoara pe furis modificari esentiale legislatiei  industriei nationale de aparare.
   Chiar ma intrebam: unde urmeaza lovitura principala si cand urmeaza, pentru ca am invatat cu totii la tactica in scolile militare ca inamicul poate fi infrant si cu forte mici dar cu minte multa...
   Si iata lovitura principala in toata splendoarea ei: prin initiativa legislativa cu numarul 643/2015, la care  Comisia de aparare din Senat trebuie sa dea avizul pe data de 23.02.a.c. unor modificari esentiale ale legislatiei in domeniu.
   Modificarile respective fac locul  privatizarii industriei nationale de aparare!!!!!!!!!
   Prin urmare :
LA REVEDERE INDUSTRIEI NATIONALE DE APARARE!!!!!! dupa modelul privatizarilor pe un leu, deja bine cunoscut...
   Vad in ultimul timp ca pe un domn de prin fruntea unei Camere din Parlament l-au cam apucat regretele ca privatizarea nu si-a indeplinit scopul si ca avem oameni de stat care nu stiu sa negocieze in interesul tarii.
   Regretele or fi ale lui sau simte ca i se pregateste ceva?
   Dar asta ce mai e?
   Prin urmare, guvernul Ciolos, in loc sa completeze statutul Bancii Nationale cu prevederea de a fixa pretul terenului agricol si forestier ca medie a pretului terenurilor din primele patru tari industrializate ale Europei (Germania, Marea Britanie, Franta si Italia) pentru a nu ramane fara pamantul patriei, finalizeaza "MAREA PRIVATIZARE" din Romania prin desfiintarea in urmatorii cinci ani a industriei noastre de aparare.  
   Nici nu ma mai intreb de ce, pentru ca toti stim raspunsul: in primul rand pentru a ramane si fara acei putini specialisti in domeniu pe care ii mai aveam si care, in caz de necesitate,  ar putea fi samanta unei relansari a unei industrii in Romania  care sa ne scoata din mari necazuri... si, in al doilea rand, industria metalurgica din Turcia are nevoie de fier vechi...
   Prin urmare, consider necesar, chiar imperios necesar, ca la mitingul din 6 martie sa protestam impotriva
PRIVATIZARII INDUSTIRIEI NATIONALE DE APARARE chiar mai mult decat impotriva OUG 57, pentru ca se vede de la o posta ca cei ce ne conduc, ne considera INAMIC si trebuie sa fim NIMICITI ca orice alt inamic...

Liviu POPESCU
elpisiv75@gmail.com
Gura-Humorului

8 comentarii:

  1. "Consider necesar, chiar imperios necesar, ca la mitingul din 6 martie sa protestam impotriva PRIVATIZARII INDUSTRIEI NATIONALE DE APARARE chiar mai mult decat impotriva OUG 57". Deocamdata pe mine ma doare buzunarul, camasa mi-e mai aproape de corp decat paltonul. Asa ca mi si rupi de industria nationala de aparare. Si cu cine vrei sa te aperi? Armata, sau ce-a mai ramas din ea, e-n ...pacat, barbatii sanatosi sunt la munca in strainatate iar pensionarii militari, in caz de mobilizare, ii vor vana pe politicienii si generalii care ne-au... facut. Rusii, daca vor, in cel mult 2 ore ocupa totul. Asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma doare la basketi de "industria" de aparare ! Ori, ce-o mai fi ramas din ea !
    Degeaba te-ai apucat sa citesti legislatie, ca nu ai inteles nimic ! Buei cocosiu, daca nici pana la ora asta inca nu te-ai prins ca nu mai avem nici industrie, nici aparare si ca am ajuns o subcolonie de pigmei, degeaba iti mai stimulezi neuronul cu fel de fel de informatii !
    Ura, am infrant !
    Vae victis !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur că ruşii, dacă vor, fac ce spune anonimul 1, pe care îl doare acum, ca şi întotdeauna, mai mult ca sigur, de propriul buzunar.
    Sigur că pe anonimul 2 îl doare la başckeţi de industria de apărare, e dreptul lui să-l doară acolo unde vrea el.
    Mai sigur decât toate "anonimiile" oricărui anonim din lumea asta, este dreptul oricărui individ, care mai are un neuron valid şi are posibilităţile necesare (dorinţă, exprimare, logistică etc.), să emane o judecată proprie, fără a o lua dintr-o carte, şi, mai ales, fără a fi pus la punct de nişte... anonimi.
    Pentru că, ştiţi ceva, anonimilor? Dacă domnul în cauză a ajuns să fie preocupat de soarta industriei de apărare (care nu-i treaba lui, dacă am ajuns o subcolonie de pigmei (cum zice a 2) este şi pentru că pe anonimi îi doare numai buzunarul propriu şi uneori la baskeţi. Dixit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si crezi ca daca indusatria de aparare va bubui, tu vei trai mai bine? In nici un caz, se vor imbogati tot banditii de puliticieni, smecherii si escrocii. Se zice ca patria este acolo unde ti-e bine. Mie ( si poate si tie, daca traiesti in Rromanica) nu mi-e bine. Iar daca-mi aduc aminte ce am suportat cat am lucrat in armata ca sa pot avea o pensie sigura si o batranete linistita iar porcii de basescu, boc si ceilalti nemernici portocalii si-au batut joc de noi (asa cum vrea si Ciolannnis), ma voi lupta si cu dracul ca sa prospere... industria de aparare. Asa ca... taci si sapa!

    20 februarie 2016, 06:56

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cozile de topor sunt dintotdeauna,niste lichele mizerabile,niste scursuri ale societatii....

      Ștergere
    2. Nu era vb. de soarta industriei de apărare punctual. Dacă înţelegi ce vreau să-ţi spun, era vb. despre faptul că "a te durea" numai de buzunarul tău, sau a te durea la baskeţi de ceea ce nu-ţi aduce ţie un profit în planul bunăstării, nu-ţi dă dreptul să dai cu tifla altora cărora, cel puţin în plan declarativ, le pasă de ceva ce aparent nu-i priveşte.
      Dacă mesajul cuiva nu corespunde standardelor tale, caută mesaje de nivelul pretenţiilor tale în altă parte şi lasă-i pe alţii să dialogheze pe un subiect care ţie îţi pute!

      Ștergere
  5. ....si eu m-am saturat sa acord incredere celor care ne-au condus incepand cu '89 si o fac si in prezent. Sub abureala ca " stim noi ce facem", zi cu zi s-a ales praful de tot si de toate. Ma astept la o soarta crunta in cel de-Al Treilea Razboi Mondial(...). Oricum, cei care ne conduc, "n-au absolut nicio vina!!!!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Armata trebuia sa preia puterea in dec 89 pt 2-3 ani , timp in care partidele politice ce apareau puteau sa se organizeze in liniste si sa organizeze si celebrele alegeri libere fara cel mineriade, imegeseuri etc.Atunci trebuiau sa iasa in strada cetatenii corecti si rezervistii si sa ceara ordine, liniste, disciplina , cinste , corectitudine etc. Acum e cam tarzior, sistemele de irigatii au fost defrisate, padurile au fost nimicite, mii de fabrici si uzine au fost facute una cu pamantul, flota a fost scufundata , satatiunile balneo-climaterice(o mandrie nationala pe vremuri) au fost zdrobite. Si toate astea cu concursul populatiei care a votat abramburistic de fiecare data si cu concursul larg al celor ce au preferat sa stea pe margini si sa priveasca in liniste cum munti de fier vechi(odinioara falnice uzine) pleaca spre zari necunoscute.

    RăspundețiȘtergere